Cosmelan

Wat is Cosmelan?

Cosmelan is een masker dat in één laag op de huid aangebracht wordt en snel resultaat geeft. Binnen een maand nemen de melasma, pigmentvlekken en beschadigingen door de zon aanzienlijk af. Hyperpigmentatie is een vaak voorkomend probleem.

Er zijn verschillende oorzaken: huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en zonnebaden zonder zonbescherming (SPF) te gebruiken.

Cosmelan is een professionele behandeling die uitsluitend toegepast kan worden door artsen, huidtherapeuten en gecertificeerde schoonheidsspecialisten.

cosmelan

Eigenschappen

De Cosmelan 1 en Cosmelan 2- ingrediënten werken op de verschillende stadia van pigment en werken in synergie.

De voordelen van Cosmelan:

  • Geeft snel resultaat
  • Geschikt voor allerlei soorten pigmentvlekken
  • Kan ieder seizoen worden toegepast (wel in combinatie met een zonnebescherming)
  • De huid kan er goed tegen
  • Bewezen werkzaamheid

Werkstoffen:

  • Amalan vormt de basis van het Cosmelan-masker
  • het heeft een direct effect op het onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt
  • het remt de tyrosinase (een basisenzym in het melaninevormingsproces) af
  • andere ingrediënten zijn: kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxide en retinylpalmaat (vitamine-A soort) die allen het enzym tyrosinase blokkeren.
  • de producten zijn vrij van parfum

xoamw

Consult

Voordat wij beginnen met een Cosmelan-behandeling, houden wij een intakegesprek waarbij een huiddiagnose wordt vastgesteld.  Aan de hand hiervan stellen wij de inwerktijd voor het Cosmelan-1 masker vast.

Mogelijke resultaten en bijwerkingen

Een week nadat de behandeling is begonnen, begint de huid al te verbeteren. Bij donkere huidtypes verdwijnen na 10 tot 14 dagen de vlekken. Bij een lichtere huid duurt dit meestal 10 tot 21 dagen. Bij het merendeel van de patiënten is een verbetering te zien van 90%. Hoewel de vlekken praktisch verdwijnen, is soms de plaats van de vlek nog zichtbaar en blijft er een lichte schaduw achter.

Mogelijke bijwerkingen

De eerste twee dagen:
De eerste en de tweede dag kan de huid rood worden. Als de huid gevoelig is, kan deze ook gaan jeuken. Daarnaast kan de huid branderig en strak aanvoelen.

Andere bijwerkingen:
Licht branderig gevoel en trekken van de huid. Dit is normaal en zeker de eerste 24 tot 48 uur na het begin van de behandeling. Het is aante raden de Hydra Vital Factor K te gebruiken om dit gevoel te verminderen.

Rood worden van de huid:
Je kunt het rood worden van de huid na de Cosmelan behandeling vergelijken met het gevoel na een hele dag in de zon te hebben gezeten zonder zonnebescherming. Bij lichtere huidtypes ontstaat een diepere verkleuring en bij olijfkleurige tot donkere huiden ontstaat minimale verkleuring. Er kan een lichte zwelling optreden en bij een zeer gevoelige huid kan er ook een trekkerig gevoel ontstaan.

Schilferen:
Op de tweede en vierde dag kan de huid bij alle huidtypes gaan schilferen. Bij lichtere huidtypes zal dit meestal meer zijn. In dit geval is het raadzaam de Hydra Vital Factor K crème te gebruiken. Herhaal dit op dagen dat het schilferen heel erg is om de 2 uur. Deze Hydra Vital Factor K crème verbergt de “losse velletjes” en laat de huid glanzen.

Na één week:
De huid begint er nu beter uit te zien. De huid ziet er glanzender uit. De beste resultaten zie je echter na 1 tot 4 weken.