Cryolipolyse

Wat is cryolipolyse?

Cryolipolyse is een methode waarbij vetcellen door een behandeling met kou worden aangepakt. Het is een veilige en betrouwbare methode waaraan geen operatie of verdoving te pas komt.  Cryolipolyse, zorgt dat vetcellen gecontroleerd koelen tot ze kristalliseren. Vervolgens voert het lichaam de vetcellen geleidelijk af via de natuurlijke weg.

Hoe werkt de koeling precies?

De cryolipolyse behandeling duurt tussen de 45 minuten en een uur afhankelijk van het aantal zones. Na de behandeling is het effect niet meteen zichtbaar, pas enkele weken na de behandeling is het resultaat goed zichtbaar. Dit komt doordat de vernietigde vetcellen de tijd nodig hebben om het lichaam via een natuurlijke weg te verlaten (nieren, urine).

Waarom een Cryolipolyse behandeling?

De Cryolipolyse behandeling is veilig, pijnloos en in tegenstelling tot liposuctie hoeft er niet geopereerd of verdoofd te worden. Dit zorgt ervoor dat vrijwel meteen de dagelijkse taken kunnen worden opgepakt. Cryolipolyse is een gerichte behandeling op specifieke lichaamsplaatsen die slanker moeten worden. In tegenstelling tot het bredere effect van diëten, heeft het dus alleen effect op de behandelplaats.

Geschikte behandelzones

Buik, Love handles, Heupen, Benen, Flanken, Taille ,Borsten (mannen)

Bijwerkingen?

Zoals met vrijwel elke medische behandeling zijn er bijwerkingen, bijvoorbeeld plaatselijke gevoelloosheid, blauwe plekken, een beurs gevoel en tijdelijke lokale roodheid. Deze bijwerkingen verdwijnen na verloop van tijd vanzelf weer. Er is na de behandeling altijd de mogelijkheid contact op te nemen bij twijfel. Nazorg maakt namelijk een belangrijk onderdeel uit van de behandeling.