Microblading

 

PhiBrows

Wat is microblading?

Microblading 3D hairstrokes zijn niet van echt te onderscheiden. Je wenkbrauwen worden op een zeer natuurlijke wijze geperfectioneerd. De vorm van de wenkbrauwen wordt gecalculeerd volgens de golden ratio (phi 1.618). Het pigment wordt zo gekozen dat het past bij de natuurlijke kleur van de wenkbrauwen en de huid. Na genezing wordt het pigment een aantal tinten lichter van kleur. De symmetrie tussen de wenkbrauwen wordt bereikt door gebruik van de PhiBrows tools en wordt berekend wanneer de klant haar ogen sluit omdat op deze manier de mimiek spieren die de vorm van de wenkbrauwen kunnen beïnvloeden ontspannen zijn.
In tegenstelling tot de geschaduwde wenkbrauwen, worden de hairstrokes handmatig gezet. De haartjes worden altijd in de richting van de natuurlijk groeiende haartjes gezet voor een realistisch en natuurlijk ogend resultaat. Haartje voor haartje wordt de wenkbrauw langer, breder of gewoon wat voller gemaakt. Je wenkbrauw wordt niet geheel ingekleurd, maar tussen de haartjes blijft nog steeds wat van de huid zichtbaar.

Zes weken na de eerste behandeling volgt een tweede behandeling. Tijdens deze tweede behandeling worden de wenkbrauwen gecorrigeerd indien nodig, omdat 10-15% van de gezette hairstrokes verdwijnen na de eerste behandeling.

De kleur na de behandeling (5-7 dagen) kan als extreem donker worden ervaren, maar zoals eerder genoemd gaat 40-50% van de pigment verloren na ongeveer 7 dagen. Vind je de kleur te donker? Probeer dan vooral niet zelf pigment te verwijderen en wacht geduldig een week af tot de wenkbrauwen geheeld/genezen zijn zodat de kleur kan vervagen.

Hoelang het pigment blijft zitten hangt af van hoe vettig de huid is. Hoe vetter de huid, des te korter het pigment blijf zitten. Zweten en zon kunnen ook zorgen voor snellere vermindering van pigment.

Over het algemeen is een na-behandeling voor het verfrissen van de kleur nodig na 10-12 maanden. Met een extreem vette huid kan dit korter zijn.

Het succes van de behandeling hangt af van de volgende factoren:

  • kwaliteit van de huid
  • na-behandeling en zorg
  • blootstelling aan verschillende externe factoren zoals zon

Let op: Er moet altijd een intake worden ingepland! De tweede sessie moet binnen 6-8 weken worden gedaan. Een touch up behandeling binnen 6 maanden na de eerste behandeling (door ons) kost €125,-. Tussen 6 maanden en 1 jaar kost een touch up behandeling €175,-