Elektrische Epilatie

Elektrische epilatie zorgt ervoor dat storende haren blijvend worden verwijderd. Het gaat om haren in het gezicht, elders op het lichaam en bijvoorbeeld op huidtransplantaten. Het wordt vooral toegepast bij blonde, rode en grijze haren.De Behandeling

Er wordt gebruik gemaakt van een minuscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld worden. Het naaldje gaat in het haarzakje om dit elektrisch te vernietigen. Tijdens deze behandeling wordt het haarzakje verwarmt waardoor de stamcellen die verantwoordelijk zijn voor haargroei beschadigd raken, wat resulteert in verminderde ontwikkeling van nieuwe haren.
Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner, waarna ze uiteindelijk verdwijnen.
Deze behandeling heeft meerdere herhalingen nodig, afhankelijk van de dikte van de haren, het te behandelen gebied en de hoeveelheid beharing. De behandelfrequentie varieert tussen de 3 en 6 weken. Dit zal per persoon verschillen.


Vergoedingen van zorgverzekeraars

In de meeste gevallen bestaat de mogelijkheid tot gehele of gedeeltelijke vergoeding door de zorgverzekeraar. Dit geldt voor overbeharing bij vrouwen en soms ook bij mannen in het gezicht en hals.

Contra indicaties elektrische epilatie

De belangrijkste contra-indicaties voor elektro-epilatie zijn als volgt:
• Zwangerschap. Elektro-epilatie wordt niet aanbevolen tijdens de zwangerschap, omdat de effecten van elektrische stroom op de foetus onbekend zijn.
• De aanwezigheid van metalen implantaten in het behandelde gebied. Metalen implantaten kunnen het elektro-epilatieproces beïnvloeden en tot onvoorspelbare resultaten leiden.
• Elektro-epilatie kan niet worden uitgevoerd op huid die beschadigd of geïnfecteerd is. Dit kan pijn en ongemak veroorzaken en tot verdere infectie leiden.
• Elektro-epilatie wordt niet aanbevolen voor gebieden met bloedende vaten. De elektrische stroom kan ze beschadigen, wat kan leiden tot bloedingen.
• Epilepsie. Elektro-epilatie kan niet worden uitgevoerd bij patiënten met epilepsie, omdat de elektrische stroom epileptische aanvallen kan veroorzaken.

Hoe zich voor te bereiden op elektrisch epileren.
• Vermijd het gebruik van producten die de huid een paar dagen voor de ingreep kunnen irriteren of uitdrogen. Dit zijn scrubs, gels met een scrubeffect, deodorants, etc.
• Ga niet naar de zonnebank of zonnebaad buiten, omdat bruinen het risico op ontstekingen en de gevoeligheid van de huid voor pijn kan verhogen.
• Om het haar zichtbaar te maken en gemakkelijker te verwijderen, is het noodzakelijk om het te knippen, waarbij er een lengte van 2-3 mm overblijft. Dit probleem moet worden besproken met een schoonheidsspecialist.
• Hars niet op de dag van de elektro-epilatie, omdat dit de huid kan irriteren en de pijn tijdens de procedure kan verergeren.
• Vóór de procedure mag u geen alcohol drinken, omdat dit de gevoeligheid van de huid kan verhogen.
• Gebruik geen cosmetica vóór elektro-epilatie, omdat deze de huid kunnen beschadigen en het risico op ontstekingen kunnen vergroten.Hoe zorg je goed voor je huid na de epilatie

• Vermijd zonlicht en zonnebanken gedurende 24-48 uur na de ingreep. Zorg ervoor dat u zonnebrandcrème gebruikt op het behandelde gebied.
• Gebruik geen cosmetische producten op het behandelde huidgebied, behalve producten die door een specialist worden aanbevolen.
• Doe geen sport, bezoek het zwembad, de sauna of dompel jezelf niet onder in water gedurende 24-48 uur na de procedure.
• Als er irritatie op de huid optreedt, kunt u verkoelende crèmes of gels aanbrengen.
• Trek niet aan het haar van het behandelde gebied met een pincet, anders verslechtert u het resultaat van de procedure.

Hoe verschilt elektro-epilatie van laser-epilatie?

Elektro-epilatie en laserontharing zijn twee verschillende ontharingsmethoden die hun eigen voor- en nadelen hebben.
Elektro-epilatie is gebaseerd op de vernietiging van het haarzakje met behulp van een elektrische stroom. Deze methode is universeler, omdat deze geschikt is voor elk type haar en huid. Het effect van elektro-epilatie is bijna onmiddellijk voelbaar, maar er kunnen meerdere procedures nodig zijn om het volledige resultaat te bereiken.

Laserontharing maakt gebruik van laserstralen om de haarzakjes te vernietigen. Deze methode wordt als minder pijnlijk en sneller beschouwd, maar heeft zijn beperkingen wat betreft haar- en huidtype. Laserontharing is het meest effectief voor donker haar op een lichte huid.
Wat betreft de vergelijking met laserontharing, elke methode heeft zijn voor- en nadelen, en de keuze hangt af van individuele behoeften en kenmerken.
Laserontharing kan effectiever zijn voor het behandelen van grote gebieden, maar het kan ook duurder zijn en extra training vereisen. Tegelijkertijd kan epileren een betere keuze zijn voor het behandelen van kleinere gebieden of voor mensen met blond haar.
De keuze tussen laser- en elektro-epilatie hangt af van het type haar en huid, het te behandelen gebied, de kosten van de ingrepen en persoonlijke voorkeuren. De beslissing kan het beste worden genomen samen met een dermatoloog of huistherapeut, die kan adviseren op basis van individuele behoeften en risico’s.
Elektro-epilatie is een effectieve en veilige methode om ongewenst haar te verwijderen, waarmee u langdurige of zelfs permanente resultaten kunt bereiken. Net als elk ander type ontharingsprocedure heeft elektrolyse echter zijn eigen risico’s en beperkingen.
Het is noodzakelijk om alle noodzakelijke veiligheidsmaatregelen in acht te nemen, om de procedure alleen uit te voeren in gekwalificeerde salons met ervaren meesters en in overeenstemming met alle hygiënevoorschriften. Contra-indicaties voor elektro-epilatie omvatten bepaalde ziekten en aandoeningen van het lichaam, dus u dient vooraf een arts te raadplegen.

 

✅ Effectieve permanente ontharing
✅ Geschikt voor grijze, lichte en rode haren
✅ Zichtbare vermindering na de eerste behandeling