Microneedling / Dermapen Therapie

Is een van de meest effectieve behandelingen die rimpels en littekens vermindert en zorgt voor een mooie glowy huid!

Wat is Microneedling?
Microneedling is een bewezen effectieve cosmetische behandelmethode, die enorm populair is! Het zorgt namelijk voor een stralende, egale en jonger uitziende huid. Na je 25ste vermindert de aanmaak van collageen, een eiwit die zorgt voor een stralende en vollere huid. Microneedling stimuleert de aanmaak van o.a. collageen en gaat dus huidveroudering tegen.

Wat doet microneedling met je huid?
Microneedling stimuleert de productie van nieuw collageen en maakt je huid glad en egaal. Je huid herstelt van binnenuit waardoor rimpels, (acne) littekens, pigmentvlekken, striae, grove poriën of een doffe huid verminderen.

De microneedling behandeling wordt uitgevoerd met een microneedling pen dat de productie van nieuw collageen stimuleert. Dit wordt gedaan door minuscule naaldjes die door middel van trilling loodrecht je huid in gaan en op die manier microverwondingen in je huid maakt. Uiteraard gaat dit op een gecontroleerde en doelgerichte manier.
Tijdens de behandeling wordt je huid expres beschadigd, om het herstelproces op gang te laten komen. Tijdens het natuurlijke herstelproces maakt je huid groei- en helende factoren aan, die een gunstige uitwerking hebben op je huidconditie. Het triggert de aanmaak van nieuwe cellen, de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Dat samen zorgt voor een nieuwe frisse huid.

Wat kun je behandelen met microneedling?
Met microneedling kun je uiteraard je gezicht behandelen, maar het kan ook toegepast worden op andere zones van je lichaam waar je een huidprobleem hebt. Iedereen heeft baat bij microneedling, je hoeft niet een huidprobleem te hebben om in aanmerking te komen.

Microneedling is in te zetten voor onderstaande huidproblemen. Los daarvan zorgt deze behandeling voor een frisse, egale en gelijkmatige huid.
• Na acne: pigmentvlekjes, littekens, grove poriën
• Littekens: acne of striae littekens, maar ook littekens van een ooglidcorrectie, facelift of brandwond. Daarmee is het een goede aanvulling na een chirurgische ingreep. Het verzacht en vermindert namelijk je litteken.
• Tekenen van huidveroudering zoals rimpels, fijne lijntjes, ouderdomsvlekken of couperose.
• Pigmentatie: zwangerschapsmasker, UV – pigmentatie, overmatige pigmentvorming of een pigmentloze huid zone.
• Grove poriën
• Zonbeschadigingen: zonnevlekken, roodheid of couperose.
• Couperose
• Rosacea

Voor wie is microneedling niet geschikt?

Bijna elke huid is geschikt om een microneedling behandeling te ondergaan.
Echter wordt het afgeraden indien
• Je zwanger bent
• Borstvoeding geeft
• Roaccutane (acne medicatie) gebruikt (wacht 3-6 maanden)
• Vitamine A (tretinoïne) medicijn gebruikt
• Tetracycline gebruikt (ivm lichtovergevoeligheid)
• Onderliggende huidaandoeningen hebt (huidkanker, infecties)
• Keloïdvorming (overmatige littekenvorming) hebt (gehad)

Hoe gaat een microneedling behandeling in zijn werk?

Na de intake en het maken van een behandelplan, beginnen we met het reinigen (manuele dieptereiniging) van de huid.
We werken met de M-pen van mesoesthetics en we hebben de medische pen van Dermica. Tijdens het microneedling brengen we een serum aan die dankzij de minuscule gaatjes diep in je huid kunnen trekken. Dit serum (alle serums zijn van hoge concentratie en van het merk mesoesthetics) is afgestemd op jouw huid & huidwensen. Door de microneedling te combineren met een serum halen we het meest uit de behandeling.
Na de behandeling breng ik een fijne verkoelend masker aan om je huid te hydrateren en te verzachten. Voor thuis krijg je een gezichtscrème mee om het herstelproces te ondersteunen.

Hoe ziet je huid eruit na de behandeling?
Na de behandeling ziet je huid er rood uit en voelt warm aan. Dit komt doordat de doorbloeding in je huid gestimuleerd is. Vaak voelt het alsof je huid wat opgezwollen is, maar dit zie je verder niet. Wel kan je huid wat gevoelig zijn.

Na een dag is de zwelling verminderd. Je huid kan wel nog wat rood zijn, daarnaast ervaar je een droog en strak gevoel. De roodheid na microneedling neemt snel af. Wellicht begint je huid lichtjes te jeuken, dit is helemaal normaal!

Na twee à drie dagen is de roodheid na microneedling en zwelling weg. Er kunnen schilferingen/ velletjes ontstaan. Trek hier vooral niet aan! Het kan nog steeds strak en droog aanvoelen, daarvoor kan je de herstellende creme na microneedling smeren die we je meegeven na de behandeling.

Wist je dat we ook speciale combinatiebehandelingen hebben waarbij de microneedling combineren met verschillende peelings van mesoesthetics.