Cosmelan

 Cosmelan is de depigmenterende en pigmentatie regulerende behandeling. Cosmelan is
intensief corrigerend op pigmentstoornissen van de huid. Daarnaast reguleert het en gaat overproductie van melanine in de melanocyten tegen, waardoor de ontwikkeling van nieuwe stoornissen wordt geremd en gecontroleerd.  Door de dubbele werking, corrigerend en controlerend, word op korte en lange termijn pigment onder controle gehouden. De producten hebben een unieke combinatie van actieve ingrediënten die bewezen effectief zijn op pigmentstoornissen.  Het ingrediënt Amalan vormt de basis van het Cosmelan masker en heeft direct effect op het
onderhuidse proces dat pigment (melanine) vormt. Het remt de tyrosinase (een basis enzym in het melaninevormingsproces). Daarnaast bevat het Cosmelan-masker de volgende ingrediënten: kojiczuur, fytinezuur, ascorbinezuur, arbutine, titaniumdioxine en retinylpalmitaat (vitamine A soort), die allen het enzym
tyrosinase blokkeren. Alle producten zijn parfumvrij

De Behandeling

Voordat we starten
met de behandeling plannen we altijd eerst een intakegesprek in. Tijdens dit gesprek beoordelen we of een Cosmelan behandeling geschikt is voor uw huid? Of is een andere behandeling geïndiceerd? We vertellen u hoe de behandeling in zijn werk gaat, welke voorbereiding er nodig is, welke thuisproducten er nodig zijn en
wat u kunt verwachten qua resultaat.

Verloop van de behandeling:

 • Het cosmelan masker wordt aangebracht. 
 • Na 8 tot 12 uur verwijdert u thuis zelf het masker door met een koud washandje met voorzichtige, draaiende bewegingen het gezicht schoon te deppen. Nadat het masker is verwijderd, is het gezicht meestal rood en kan het jeukerig aanvoelen.
 • Gedurende 2 dagen gebruikt u de Melan Recovery en Melan 130+ Pigment Control
 • Na 2 dagen gaat u voor controle terug naar de kliniek. Daar ontvangt u de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème. (Dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker). Iedere keer nadat Cosmelan 2 is gebruikt, moet het gezicht worden gereinigd voordat een nieuw laagje Cosmelan 2 wordt aangebracht.
 • Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het hele gezicht te worden aangebracht.
 • Na de Cosmelan 2 brengt u de Melan Recovery aan en de Melan 130+ Pigment Control.
 • In de 1e maand brengt u de crème drie keer per dag op. In de 2e en 3e maand twee keer per dag en vanaf de 4e t/m 6e maand een keer per dag.
 • Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een jaar te gebruiken. 

Let op! Het gezichtsmasker moet gedurende minimaal 8 uur op de huid blijven (max 12 uur). De behandelaar zal aangeven hoe lang het masker op de huid dient te blijven zitten. U zult dus met het masker op naar huis gaan. Om deze reden is het verstandig te zorgen voor een geschikt vervoermiddel naar huis.

Na de behandeling:

De huid kan tijdens
de eerste 4 dagen van de behandeling rood worden en zwelling ontstaan. Als de
huid gevoelig is, kan je wat last hebben van jeuk.

Andere bijwerkingen:

 • De huid zal licht branderig en trekkerig aan voelen. Dit is normaal, zeker tijdens de eerste 24-48 uur na het begin van de behandeling. Om dit te verminderen gebruikt u de meegeleverde Melan Recovery .

   
 • De huid zal na de Cosmelan behandeling rood gaan zien.

   
 • Schilfering komt op de tweede of derde dag bij alle huidtypen voorkomen. Het is
  raadzaam de Melan Recovery te gebruiken en dit om de twee uur te herhalen op dagen waarop het schilferen heel erg is.

Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren! De beste resultaten worden echter gezien tussen de 1 tot 4 weken en komen in 95% van de gevallen voor. Pigmentatie vlekken zullen aanzienlijk verminderd zijn, of zelfs verdwenen.

Onderhoud

Om het risico dat de vlekken terug komen te verminderen, is het zeer belangrijk om na de
behandeling thuis goed de huid te blijven verzorgen. Het is essentieel om een goede en hoge zonbescherming (minimaal SPF50) en pigment remmende producten te blijven gebruiken.

Ter ondersteuning van de behandeling kan de Cosmelan 2 1 tot 2 keer per week gebruikt blijven worden. Het is raadzaam de Cosmelan 2 tot een jaar na de behandeling thuis te blijven gebruikt.